Inca o legiferare inepta: Tema pentru acasa

Se pare ca Guvernul tehnoratat tine mortis sa-si dea corijenta si in domeniul educatiei. Astfel, pe agenda cotidiana a fost varata legiferarea timpului alocat temelor pentru acasa. Nu incape indoiala ca de la bun inceput, tema pentru acasa este un concept care lasa loc la multe interpretari in legatura cu calitatea desfasurarii actului de invatamant.

Ca si meditatiile, tema pentru acasa este o nascocire a unui sistem de invatamant incapabil sa determine obtinerea rezultatelor educationale satisfacatoare in cadrul institutiilor de profil. De ce sa distrugi copilaria unor oameni doar pentru ca tu nu esti capabil sa ii inveti in timpul orelor materiile de studiu? Si cu ce drept invadeaza Guvernul si ilustrii nostri dascali timpul si spatiul familiilor cu legiferari de genul tema pentru acasa sau cum sa te autoeduci in timpul liber?

Cauzele acestor aberatii ce invadeaza spatiul personal al fiecarui individ sunt, pe langa evidenta incompetenta in actul de guvernare, din ce in ce mai slaba pregatire a noilor dascali si lipsa de vocatie ori placere in exercitarea atributiilor de servici. Da, cred ca doar atat le-a mai ramas dascalilor din vocatie, mersul la servici in lipsa altor optiuni datatoare de buna-stare.

Dragii nostri guvernanti, cred ca ar fi mai bine sa va preocupati de a investi in domeniul educatiei, in personalul care il deserveste si care va poate educa si copiii dumneavoastra, in loc sa ne pierdeti vremea cu asemenea subiecte care au menirea doar de a va justifica prezenta in functii. Cat invata un copil acasa in timpul sau liber este si trebuie sa ramana doar un act de inclinare catre invatare a acestuia. Faceti ceva ca scoala in sine sa il determine sa isi doreasca sa invete mai mult ori sa-si aprofundeze cunostintele deja dobandite – meditatiile si temele pentru acasa nu vor putea face asta niciodata!

Articole pe aceeasi tema:

https://www.antena3.ro/actualitate/guvernul-pregateste-pentru-miercuri-ordonanta-de-urgenta-pe-legea-rca-mario-oprea-conducerea-asf-ul-376559.html

http://www.evz.ro/rezolvarea-temelor-pentru-acasa-o-noua-inventie-heirupista-a-min.html

http://www.ziare.com/scoala/elevi/ministrul-educatiei-vrea-ca-elevii-sa-faca-teme-acasa-mai-putine-ore-parintii-spun-ca-masura-nu-se-va-putea-aplica-1444532

Acest articol a fost publicat în Politica Interna și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Comenteaza